Tønsvikveien 518, 9023 Krokelvdalen - 77600630 - post@ingebrigtsen-kjott.no

Året er 1948 – Bertrand og Johannes Ingebrigtsen, også kjent som Brødrene, setter i verk det som skal bli et lite kjøtteventyr.

"Vi måtte inn i ovnen og snu stokkene, for å sikre at pølsene ble jevnt røkt"- Ronald Ingebrigtsen

 

Historien til Brødrene Ingebrigtsen starter i 1948. Da etablerte Bertrand og Johannes Ingebrigtsen selskapet Ingebrigtsen Kjøtt. På grunn av etterdønningene av den store krigen, får de ikke en fullsortimentsbedrift før i 1950. De første 30 årene er Hansjordnesbukta basen for Brødrene. Herfra forsyner man byen med lokale kjøttvarer fram til 1978. Da flytter Brødrene Ingebrigtsen inn i nye lokaler på Tønsnes. I mellomtiden har Ronald, sønn av Bertrand overtatt bedriften, nå under navnet Ingebrigtsen Kjøtt. Dette skjedde nærmere bestemt i året 1974. Ronald viderefører familiens arv, om å lage kjøttmat av høy kvalitet på den tradisjonelle nordnorske måten. Ronald har enda sterkt i minne hvordan de gode gamle pølsene ble røkt, over åpen flamme – ”Vi måtte inn i ovnen og snu stokkene, for å sikre at pølsene ble jevnt røkt”. Det var før arbeidstilsynet og lovverket satte en stopper for slike ting.

 

Blant dagens ansatte finnes mange med lang fartstid i bedriften, både Odd-Arne Karlsen og Bjørn Helge Teigen har vært her siden tidlig på 80-tallet. De gir oss stor erfaring og faglig tyngde. Samtidig har yngre krefter gjort sitt inntog – noe som gir disse lett tilårskomne ringrevene utfordringer. Når det er sagt er Odd-Arne Nordkalottmester i å sette sammen nye og spennende smaker. Mannen er nærmest en magiker når det gjelder å få fram smakene i kjøttet.

I dag er nye krefter kommet inn på eiersiden i Ingebrigtsen Kjøtt. Nå skal selskapet styrke sin posisjon som lokal produsent av kjøttmat i Tromsø. Fortsatt er kvalitet og gode råvarer grunnmuren i produksjonen av sunne og gode kjøttprodukter. 

 

«Vi har et genuint ønske om å lage kortreist, sunn mat av høy kvalitet. Forbrukerne fortjener skikkelig kjøttmat – det er det vi brenner for i Brødrene Ingebrigtsen» - Øyvind Berg, daglig leder. 

 

Den dag i dag baserer mye av produksjonen seg på håndarbeid. Lammerull og sylte legges for hånd, pinnekjøttet henges til tørk på gammelmåten på anlegget i Tønsvika – uten bruk av klimarom. Karbonader og kjøttkaker stekes for hånd. Det gir ekstra luftig og smaksrik mat. For en ekstra visuell kontroll legges alle produkter i pakkene for hånd – før maskinene lager fine sveisekanter på pakkene.

 

Vi har tatt tilbake det opprinnelige navnet Brødrene Ingebrigtsen. Dette har vi gjort fordi historien forplikter oss i vårt arbeid med å lage sunn og god kjøttmat - kjøttmat som forbrukerne i Norge ønsker og fortjener.